Hétvégi Harcosok

Első alkalommal rendezett Szentesen országos bajnoki futamot a Terepakadályfutó és Akadálysport Szövetség. A július 20-i verseny lebonyolítását az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred és a város önkormányzata támogatásával a Honvéd Rákóczi Sportegyesület tagjai vállalták. A Weekend Warriors („Hétvégi harcosok”) néven kiírt erőpróba rövidtávú versenynek számít – ilyen sprintbajnokságot a szövetség hazánkban korábban még sosem szervezett.

 Rekkenő hőségben, a Terepakadályfutó és Akadálysport Szövetség idei év utolsó országos bajnoki futamán megszerezhető pontokért álltak rajthoz a versenyzők a szentesi műszaki ezred hékédi gyakorlóterén. Az 1560 méteres pálya a szövetség hosszú-, közép- és rövidtávú versenyein „megszokottakhoz” képest viszonylag rövidnek számított, huszonhárom akadályának leküzdése azonban embert próbáló feladatnak bizonyult.

A bajnoki pontokért harcoló profik, a katonák és a rendvédelmi szervek dolgozói részére kiírt futam, valamint az amatőr sportolók mezőnyének tagjai párosával, egy lövészárokból rajtoltak. Ekkor még mindegyikük viselte a karján a regisztrációkor kapott négy karszalagot. Minden hibázásnál vagy figyelmeztetésnél azonban a versenybírók ezek közül egyet-egyet eltávolítottak. Csak azok maradtak versenyben, akik legalább egy karszalaggal értek célba. A futamidőt bokára rögzített csipekkel mérték. Kevés volt tehát „csak” jól futni vagy ügyesnek lenni az akadályokon, Szentesen mindkettőre óriási szüksége volt a versenyzőknek.

Kilenc korosztályban több mint százötvenen harcoltak a helyezésekért – közülük negyvenheten a Magyar Honvédség különböző alakulatait képviselték. A katonák és rendvédelmiek versenyében a hölgyek korosztályos győztesei Kneifel Odett, Könnyű Zita és Hajdú Hanna lettek. A férfiak közül Tóth Kovács Endre és Marton Gergely állhatott fel a dobogó legfelső fokára, a házigazda műszaki ezred parancsnoka által felajánlott különdíjat pedig Barbai Kristóf érdemelte ki. A csapatversenyt a Békési Katasztrókák (Marton Gergely, Szabó Petra, Kneifel Odett, Gombos Erik Tamás) fantázianéven indult gárda nyerte. A díjakat Antal László ezredes adta át.

Az országos bajnokság helyszínére kitelepültek az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság szegedi központjának munkatársai is.

forrás: honvedelem.hu