Bemutatkozik a Weekend Warriors, a sprint távú HOCRA Országos Bajnokság futama

Szeretnénk bemutatni egy új versenytávot és egy új versenyhelyszínt: OCR sprint futam Szentesen, a Weekend Warirors rendezvényén! Az idei év egyik nagyszerű lehetősége, hogy a leendő olimpiai távhoz, versenytípushoz hasonló futamon lehet indulni ezen az eseményen. (a várható olimpiai számok még tervezés és bejegyzés alatt vannak). Bemelegítésképpen a Running Warriors bánki futamának első napján lehet hasonló versenyen részt venni, igaz ott még "tét" nélkül. Lássuk a bemutatkozást...

Először is köszönjük a lehetőséget, hogy bemutatkozhatunk és bemutathatjuk versenyünket.

Egyesületünk a Honvéd Rákóczi Sportegyesület (HRSE) az elsők között csatlakozott a HOCRA-hoz. A csatlakozással párhuzamosan igazolt versenyzőkkel rendelkeztünk és jelenleg már egy Terepakadályfutó szakosztályt is működtetünk. A sportág maga, amely nagyon új, mégis egy régen meglévő igényt elégít ki az igazi kihívást kereső lelkes amatőrök és igazolt sportolók számára, régiónkban is óriási népszerűségnek örvend. Mint a szövetség tagja, egyesületünk szeretné feltenni a sportág térképére Szentes városát és ezáltal a régiót is.

A versennyel kapcsolatban várakozásaink vannak, de az egészséges izgalmakon túl, nincs semmilyen görcsös feszültség bennünk. A HRSE évek óta szervez különböző futóversenyeket nappal és éjjel, valamint a technikai sportok iránt érdeklődők számára motoros ügyességi versenyeket is. Természetesen az ifjúság felé is nyitottak vagyunk és kerékpáros vetélkedők szervezése tekintetében is vannak tapasztalataink. A verseny társrendezője a MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred és Szentes Város.

A Weekend Warriors a HOCRA 2019. évi sprint távú Országos Bajnoksága, amely egyben kupafutam is. Egyesületünk szoros honvédségi kötelékei okán katonai és rendvédelmi, illetve kadétfutamok is tervezettek.

Természetesen elmaradhatatlan része versenyünknek az OPEN, ahol a kihívást kereső lelkes amatőrök is teljesíthetik a távot.

A táv egyébként megközelítőleg 1800 méter. Ez elsőre talán nem is tűnik bonyolultnak, de ezen a viszonylag rövid pályán 22 akadály várja a versenyzőket. Ezek egy része minősített OCR akadály, de lesznek természetes és épített akadályok még bőven. A rajt lövészárokból történik és az első OCR akadályt már korántsem fitt versenyzők fogják megközelíteni. A távon lesz szintemelkedés, kúszás mászás, cipelés, sár és minden egyéb megfelelő felkészültséget igénylő feladat. A verseny a hazai és nemzetközi OCR szabályoknak megfelelően fog zajlani. A személyenkénti időmérés és büntető feladatok mellett szükséges lesz megőrizni a rajtban kapott 3 karszalagot is annak, aki nyerni szeretne.

A táv rövid, az akadály sok. A legnagyobb kihívás az lesz, hogy itt nem elég “csak” jól futni vagy ügyesnek lenni az akadályokon, itt mindkettőre óriási szüksége lesz a versenyzőknek.

A kihívások mellé biztosítunk egy jó hangulatú versenyt, tusolási lehetőséget (katonai fürdető jármű), öltözöket, büfét, rajt és befutócsomagot. Az OB helyezetteknek a szövetség biztosítja a díjazást. Póló és egyedi befutóérem természetesen lesz, na meg még sok minden, amit megtud minden hozzánk ellátogató.

A jövőképünkben egy stabil verseny szerepel, amely minden évben várja majd a vállakozó kedvűeket.

TOP tanácsok a felkészülésre:

  • Nevezz
  • Légy vidám
  • Fuss jól
  • Ne félj a sártól
  • Légy jó barátságban a homokzsákkal
  • Gondold át, hogy jutsz át leggyorsabban a palánkon, akkor is ha az negatív
  • Ha még nem mondtam: légy vidám