Első alkalommal rendezett Szentesen országos bajnoki futamot a Terepakadályfutó és Akadálysport Szövetség. A július 20-i verseny lebonyolítását az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred és a város önkormányzata támogatásával a Honvéd Rákóczi Sportegyesület tagjai vállalták. A Weekend Warriors („Hétvégi harcosok”) néven kiírt erőpróba rövidtávú versenynek számít – ilyen sprintbajnokságot a szövetség hazánkban korábban még sosem szervezett.

Az alábbiakban néhány fontos információval szolgálunk a hétvégi versennyel kapcsolatban.

Először is kérjük, hogy az innen letölthető jogi nyilatkozatot (WW-Jogi-Nyilatkozat-VÉGLEGES.pdf), aláírva hozdd magaddal a versenyre, továbbá, ha még a verseny napjáig nem múltál el 18 éves akkor szülőddel/gondviselőddel, két tanú előtt töltsétek ki és írjátok alá a nyilatkozat alján található szülői/gondviselői beleegyező nyilatkozatot is.

Továbbá letölthető a versenyre érvényes tervezett besorolást, mind rajtszám, mind időpont tekintetében. (20190720_WW_futaminfo.xlsx) A táblázat első három munkalapján találod a versenyzők rajtszám szerinti beosztását a futamonkra, a negyedik munkalapon pedig a futamok tervezett kezdőidőpontját, továbbá a versenyzők tervezett rajtidőpontját. Kérünk, hogy  mindenképp vedd figyelembe, hogy ezen adatok tájékoztató jellegűek, és a változtatás jogát fenntartjuk. Az érkezés időpontját úgy tervezd, hogy az adott futam kezdete előtt a regisztrációs ponton meg tudj jelenni. (Lehetőleg az adott futam első rajtja előtt 1 órával.

Hajrá Hétvégi Harcosok!

A hatodik PannonHajszát június 8-án, szombaton rendezték meg Cseszneken, a Kisbükk Majorban, rengeteg érdeklődővel.

Ahogy arról korábban már beszámolt a Győr+ Online, minden eddiginél többen vettek részt az idei akadályfutó versenyen. Az indulók 7 és 14 kilométeres élményfutamokon mérkőzhettek meg egymással.

Tálos Gergő, a rendezvény főszervezője elmondta: több mint 1500-an neveztek a versenyre. A 14 kilométeres távon csaknem l400-an indultak, míg a 7 kilométeres távon több mint 1100-an. A jelentkezők 60 százaléka férfi, 40 százaléka nő, a legidősebb versenyzők egy 70 éves férfi, és egy 69 éves nő voltak. Az 50 feletti korosztályból több mint ötvenen indultak, az átlagéletkor pedig 34.

Két napra, szombatra és vasárnapra szerveztek úgynevezett GyerekHajszát is. Erre a 6-11 éves korosztályból mintegy 500 gyereket regisztráltak, dupláját az előző évinek.

Az ország legnagyobb hagyományőrző akadályversenyén több ismert ember is részt vett: Ungvári Miklós, olimpiai ezüstérmes és háromszoros Európa-bajnok magyar cselgáncsozó; Tömböly Dávid, a 2018-as Survivor verseny győztese; Tóth Ádám sportoló, közismert akadályfutó versenyző; Panyik Anita, a 2017-es Survivor versenyzője, a 2019-es Konyhafőnök műsor döntőse; de Nagy Balázs, a Győri Nemzeti Színház színművésze is teljesítette a futamot, amely nagy élmény volt a nevezők számára.

Fotó: Beledi Márta, forrás: Győr+ Online

Szeretnénk bemutatni egy új versenytávot és egy új versenyhelyszínt: OCR sprint futam Szentesen, a Weekend Warirors rendezvényén! Az idei év egyik nagyszerű lehetősége, hogy a leendő olimpiai távhoz, versenytípushoz hasonló futamon lehet indulni ezen az eseményen. (a várható olimpiai számok még tervezés és bejegyzés alatt vannak). Bemelegítésképpen a Running Warriors bánki futamának első napján lehet hasonló versenyen részt venni, igaz ott még "tét" nélkül. Lássuk a bemutatkozást...

Már a 4. versenyüket rendezték az ExtremeTrailHungarySE szervezői, ami a Pilis szívéből, Pilisszentivánról rajtolt. Bevallom, picit szkeptikusan ébredtem, hiszen egész éjjel zuhogott az eső és a térszalagjaim is jeleztek, hogy még nem pihenték ki a Vércsét... A berta trx - functional training vezetője, Berta Csaba a verseny előtt betapelt és magam is meglepődtem, hogy milyen jól megy a futás, így a nagy körre mentem ki és készítettem a (szerintem) zseniális felvételeket...
Ez egy mini válogatás, a többi hamarosan

JakabA - Challengephoto

Kovács János Richárd beszámolója:

Hatalmas verseny volt!

Bogikám (Dr. Pengő Boglárka) korosztályos hosszútávú terepakadály futó bajnok!
(19km, 22+ akadály, 600m szint, 2:21p)
A Spartan Nagykanizsa után újra elhozta az első helyért járó díjat, mellesleg a múlt heti Kupa futam 3.hely is nagyon szép eredmény!
Gratulálok!

Én 4.lettem korosztályomban, és mindketten az abszolút 7. helyet csíptük meg saját nemünkben.
Sikerült 1:58 alatt lefutnom a 19km-t, ami a rekordom.

Gratulálok minden HRSE tagnak, aki ott volt!
Főleg Lajosnak, aki saját korosztályában ugyancsak győzött!

Aroo!

   

 

Tisztelt Sporttársak,

Kedves Barátaink!

 

Egyesületünk (Honvéd Rákóczi Sportegyesület)vezetése és sportolóink nevében tisztelettel köszöntöm minden a sport és kifejezetten az akadályfutás iránt érdeklődő látogatónkat.Egyesületünk, a Honvéd Rákóczi Sportegyesület, jelenleg nyolc szakosztállyal működik és évente több rendezvényt is szervez a sportolni vágyóknak. A rendezvények a legkisebbektől  a legnagyobbakig, a futás szerelemeseitől a technikai sportok iránt érdeklődőknek nyújtanak tartalmas, egészséges kikapcsolódást és versenyzési lehetőséget.

A Magyar Akadálysport Szövetség (HOCRA) egyik első tagegyesületeként, 2018-ban már EB kvalifikációval (Spartan) rendelkező versenyző anyaegyesületeként, úgy gondoltuk, hogy a MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred és Szentes Város együttműködésével és támogatásával, egy napra alföldi városunkba hozzuk a terepakadályfutás rajongóit.

2019. július 20-án HOCRA Sprint Országos Bajnokságot rendezünk Szentesen.

A táv 1,5+ km, ami akár egyszerűnek is tűnhet, de higgye el mindenki, hogy az előre láthatóan 22 akadályt felvonultató verseny nagyon megpróbálja a résztvevőket. Itt valóban szükség lesz a gyorsaság és az ügyesség egyensúlyára. Szintén nem nehéz megjósolni, hogy másodpercek fognak dönteni a helyezéseket illetően.

A versenynap az OB futamokkal indul. Ezt követi a fegyveres és rendvédelmi szervek számára kiírt futamcsoport, majd természetesen az OPEN.

Részletek  folyamatosan itt, illetve a verseny facebook oldalán.

Személyesen a HOCRA versenyeken is találkozhatnak velünk az érdeklődők, ahol szintén állunk mindenki rendelkezésére.

 

Találkozzunk a nyár közepén, az Alföld közepén!

 

Üdvözlettel:

Dr. Szabó István

HRSE elnök